Kayıtlı Öğrenciler

Lisans programlarına başvuran uluslararası öğrencilerin aşağıdaki kabul koşullarını karşılayan aşağıdaki belgeleri sunmaları gerekmektedir.

  • Oturma İzni

    Tüm uluslararası öğrenciler, statülerine bakılmaksızın, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki bir ay içinde İstanbul İli Emniyet Müdürlüğü’ne ikamet tezkeresi ile kaydolmalı ve oturma iznine başvurmalıdır.

    İkamet izni başvurusu için şu belgeler gereklidir:

    • Ofisimiz tarafından verilen “Dilekçe,” “Eğitim belgesi” ve “Burs belgesi”
    • Başvuru formu - Müdürlükte doldurulacaktır
    • Pasaportunuzun kimlik sayfasının kopyası
    • Pasaport sayfasının son giriş damgasının kopyası
    • 5 adet vesikalık fotoğraf

    Başvuru sonrasında pasaport ve oturma izninizi alabileceğiniz tarihi gösteren bir makbuz verilecektir. Oturma izninin alınması genellikle 2-3 gün sürer.

  • Sağlık Sigortası

    Üniversiteye kayıt yaptıran tüm öğrencilerin kaydoldukları programın süresini kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmaları ve sigortayı Uluslararası Ofis’e sunmaları gerekir. Sigorta süresi dolduğunda yenilenmelidir.

  • İngilizce Hazırlık Sınıfı

    Öğrenim dili İngilizce olan programlara kabul alan ancak dil yeterliklerini karşılayamayan öğrenciler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEF) tarafından akredite edilen Yabancı Diller Okulu’nda İngilizce eğitimi alırlar.

    Öğrenciler yılda bir kez olmak üzere, her akademik dönem başında Maltepe Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavına girebilirler ve aşağıda belirtilen minimum puanları almaları beklenir.

    Fakülte / Program Asgari Puan
    Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programına kayıtlı öğrenciler için 70
    Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programına kayıtlı öğrenciler için 60
    Hukuk Fakültesine kayıtlı öğrenciler için 60
    İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne kayıtlı öğrenciler için 60
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümüne kayıtlı öğrenciler için 60
    İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümüne kayıtlı öğrenciler için 60
    Tıp fakültesine kayıtlı öğrenciler için 60
    Diğer Fakülte/Yüksekokullara kayıtlı öğrenciler için 55

    Öğrencilerin iki yıl içinde gerekli asgari puanlara ulaşamaması durumunda Türkçe programa geçebilir ya da tekrar başvurabilirler.

    İngilizce Hazırlık Sınıfı, lisans eğitimini Türkçe alacak öğrenciler için isteğe bağlıdır. Lisans eğitimi sırasında öğrenciler isteğe bağlı olarak İngilizce’de belirli bir alanda dil becerilerini geliştirmek için “Sunum Teknikleri,” “İş Hayatı İçin İngilizce,” “İleri İngilizce” ve “TOEFL Sınavına Hazırlık” gibi seçmeli dersler alabilirler.

    Öğrencilere ayrıca Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça gibi seçmeli dil dersleri de sunulmaktadır.

  • Türkçe Dil Eğitimi

    Türkçe ve Yabancı Diller Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER), Türkçe'yi ikinci dil olarak öğretmek amacıyla kurulan bir eğitim merkezidir.

    TÖMER’de Türkçe dili eğitimi, A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde olmak üzere toplam beş kurluk bir program kapsamında verilmektedir. Bu eğitim çerçevesinde öğrenci ve kursiyerlerin kendilerini tanıtma ve temel ihtiyaçlarını karşılama seviyesinden (A1) Türkçe edebi metin yazabilecek yetkinliğe (C1, C1+) erişebilmeleri sağlanmaktadır. Kurlar 6 veya 7 haftalık bir sürece yayılmakta, haftada 25 veya 30 saatlik bir kur programı çerçevesinde verilmektedir.

    Üniversitemizde eğitim dili Türkçe olan programa kabul edilen bir öğrencinin TÖMER puanın minimum test puanı B2 olması gerekmektedir. Geçerli yeterlik puanına sahip olmayan öğrenciler, TÖMER Sınavı’na girerler.

    Minimum puanı karşılayamayan öğrenciler TÖMER'de bir yıl boyunca Türkçe eğitimi alırlar. Sınavı geçtikten sonra lisans eğitimlerine başlarlar.

Şimdi Başvur
Bize Sor